Liever met een eigen auto dan met het OV

14-01-2022 11:21
Liever met een eigen auto dan met het OV-2022-01-14 11:21:54

Niet alleen vanwege de gezondheidsveiligheid, maar ook door de oplopende prijs van het OV is het juist nu interessant om een eigen auto te hebben. Wij vertellen u over de voordelen van een auto ten opzichte van het OV.

Lagere kosten

In vergelijking met de kosten van een (zuinige) auto is het OV duurder. De prijzen in het openbaar vervoer zijn de afgelopen tien jaar meer gestegen dan de kosten van autorijden. Rijden in een eigen auto was halverwege dit jaar ongeveer 25 procent duurder dan in 2009, de prijzen in het ov namen in dezelfde periode met 30 procent toe, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Veiligheid voor uw gezondheid

Nu de vakantie voorbij is, is het OV weer extra druk. Het houden van 1,5 meter afstand is in een trein of bus lastig en u staat of zit sneller te dicht bij elkaar. Mondkapjes geven een extra gevoel van veiligheid wanneer u dicht op andere mensen moet staan, maar vergeet niet dat u ook in aanraking komt met handgrepen en knopjes.

 

Kunnen gaan en staan waar u wilt

Gaan of staan waar u wilt, dat is met het OV minder makkelijk dan met een auto. U bent ook niet gebonden aan vaste reistijden. Daarnaast kunt u er met uw eigen auto even tussenuit. Weg van de dagelijkse sleur, juist nu we in deze periode vaker thuis zitten vanwege werk of verplichte thuisquarantaine.

 

Snel op uw bestemming

Vanwege het coronavirus is de drukte op de weg flink afgenomen. Moet u voor uw werk wel verplicht reizen (u werkt niet thuis), dan is het prettig om dat in uw eigen auto te kunnen doen. Door de rust op de weg bent u snel op uw werk en heeft u geen last van vertragingen en storingen.

 

Interesse in een auto?

Wilt u in deze tijd liever niet meer met het OV reizen en overweegt u een auto aan te schaffen? Neem eens een kijkje in onze showroom! Hier vindt u een ruim aanbod vriendelijk geprijsde occasions in verschillende soorten en maten. Zoekt u iets specifieks? We zoeken graag met u mee. Doordeweeks geopend van 8:30 tot 18:00 en op zaterdag van 9:00 tot 17:00.

 

Groeten,

Team Dirk van der Steen