Wat is een TPMS diagnose?

11-02-2022 10:22
Wat is een TPMS diagnose?-2022-02-11 10:22:55

In dit artikel vertellen wij u waar TPMS voor staat, wat het precies doet en wat het voordeel van dit nieuwe systeem is voor uw auto.

Waar staat TPMS voor?

TPMS, dat zegt u waarschijnlijk niets maar elke auto vanaf bouwjaar 2018 is er mee uitgerust. TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System ofwel bandenspanning controlesysteem.

 

TPMS bij Autobedrijf Dirk van der Steen

 

Wat doet een TPMS?

Het TPMS ziet wanneer een band niet op de juiste spanning is en meet dit doormiddel van de TPMS-sensor, welke in elk wiel afzonderlijk zit. Deze sensoren communiceren met een controle unit in het voertuig. Wanneer er een band niet op de juiste spanning is gaat dit geel/oranje lampje op je dashboard branden (zie onder).

TPMS lampje bij Autobedrijf Dirk van der Steen

 

Wat is het belang van de juiste bandenspanning?

Het is belangrijk dat de bandenspanning op het juiste niveau is om slijtage maar ook brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Het TPMS zorgt ervoor dat je direct op de hoogte bent en dus snel kunt anticiperen.

 

Bandenspanning

 

TPMS-lezer voor een diagnose - Uitlezen en repareren van de TPMS

Bij Autobedrijf Dirk van der Steen kunnen we het volledige TPMS uitlezen met speciale diagnose apparatuur. Deze test of de sensoren goed werken en meet o.a. de batterijspanning, de bandenspanning en de temperatuur in de band. Wanneer nodig kunnen wij het TPMS repareren.

 

TPMS diagnose tool

 

Nieuwe TPMS-sensoren plaatsen

Heeft u een set winterbanden die niet voorzien zijn van TPMS-sensoren? Dan kunnen wij deze plaatsen zodat u altijd met de juiste bandenspanning, veilig en comfortabel, onderweg bent. 

 

TPMS sensoren

 

Meer informatie

Wil u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 072 505 32 66 of mail naar info@dirkvandersteen.nl