De overstap naar elektrisch vervoer

11-02-2022 10:25
De overstap naar elektrisch vervoer-2022-02-11 10:25:52

Autobedrijf Dirk van der Steen heeft steeds vaker te maken met zoekopdrachten voor elektrische auto’s. In gesprek met Dirk van der Steen leren we meer over de voor- en nadelen van elektrisch vervoer.

Vraag naar elektrische auto's groeit

“We merken dat de vraag langzaam verandert. Al veel meer mensen rijden tegenwoordig hybride en door het toenemende aantal laadpunten in Nederland wordt de stap naar elektrisch rijden aantrekkelijker gemaakt.” aldus Dirk van der Steen. “Afgelopen jaar verkochten wij zakelijk veel elektrische MG’s en privé onder andere de elektrische BMW i3 en Tesla Model X."

 

Voordelen van elektrisch rijden

"De keuze voor elektrisch rijden is makkelijk wanneer je de voordelen kent.” stelt Van der Steen. Bij een elektrische auto hoef je dan ook geen wegenbelasting te betalen, krijg je subsidie en kun je met zonnepanelen voor weinig geld je auto opladen. Daarnaast is er minder onderhoud aan elektrische auto’s. “Bij een traditionele auto heb je te maken met 200 draaiende delen waaraan iets kan mankeren, bij een elektrische auto zijn dit er 190 minder." 

 

Actieradius

Van der Steen geeft aan dat het enige nadeel de actieradius is. “Je moet je rit dus goed plannen en net als bij je telefoon voldoende opladen. Ook is het handig om te weten waar je tussentijds zou kunnen opladen. De gemiddelde elektrische middenklasse auto heeft een actieradius van 250 kilometer. Als dit genoeg is kun je de overweging maken.” Vanwege de actieradius van elektrische auto's heeft het overstappen naar elektrisch vervoer zakelijk wat voeten in de aarde. Vaak hebben bedrijven te maken met het rijden van verre afstanden en daar zijn nog niet alle elektrische auto’s toe in staat met een enkele acculading. Deze technologie ontwikkeld zich echter wel op rap tempo. 

 

Verandering van werkzaamheden in de garage

"Onze automonteurs gaan ongeveer 8 keer per jaar op training om bij te blijven met de laatste reparatie- en onderhoudsinformatie. Hierbij worden ze ook bijgespijkerd over onderhoud en reparatie van elektrisch vervoer." Met de komst van elektrisch vervoer is verandering van de werkzaamheden in de garage onvermijdelijk. De verschillende automerken hebben daarnaast ook meer specialistische kennis nodig met betrekking tot hun elektrische modellen. Bijscholing is in dit geval belangrijk om niet achter te blijven en klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen. 

 

Advies

Wilt u meer weten of een adviesgesprek met Dirk van der Steen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 072-5053266 of maak een afspraak via info@dirkvandersteen.nl