Maak uw auto klaar voor de lente

11-02-2022 10:27
Maak uw auto klaar voor de lente-2022-02-11 10:27:31

Over twee weken begint de lente officieel, maar zelfs nu hebben we al warme en zonnige dagen. Tijd om uw auto van binnen en buiten lente-proof te maken!

Na een maand met sneeuw en ijs is uw auto inmiddels wel toe aan een opfrisbeurt. Het zonnetje schijnt en de lente is in zicht, de perfecte tijd om de auto eens lekker schoon te maken. Daarnaast vraagt de lente om wat extra's in de auto, zoals de juiste ruitenvloeistof en een zonnebril binnen handbereik. Wij geven enkele tips om uw auto lente-proof te maken. 

1. De auto van binnen en buiten schoonmaken

Met een schone auto zit u toch wat lekkerder op de weg. Ga dus naar uw dichtstbijzijnde wasstraat, stofzuig en poets de auto goed van de binnenkant en sluit vervolgens af met een wasbeurt. 

2. Ontsmet uw stuur (regelmatig)

Het stuur van uw auto zit vol met bacteriën door het regelmatig vasthouden. Zorg er daarom voor dat u regelmatig uw stuur schoonmaakt met een antibacterieel middel. Let wel op met leer, hier moet meestal een ander schoonmaakproduct voor worden gebruikt voor het  reinigen.

3. Zorg voor schonen ruiten

Er is niets zo belangrijk als goed zicht tijdens het rijden. Scone ruiten zijn daarom ook van essentieel belang. Wij zijn er niet alleen voor het repareren van autoschade, maar we zorgen er ook voor dat uw auto er blinkend uit ziet. Dan heeft u niet alleen een zonnebril nodig tegen de zon, maar ook tegen alle glans van uw auto.

4. Controleer uw bandenspanning

Lange of korte ritten, autobanden verliezen langzaam lucht. Controleer daarom regelmatig uw bandenspanning of deze nog op pijl is. Sommige auto's geven automatisch aan wanneer de bandenspanning te laag is, maar bij de oudere auto's is dit niet het geval. Het beste is om maandelijks even uw bandenspanning te controleren. Een goede bandenspanning bespaart al snel 150 euro per jaar.

5. Check uw ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Een regenbuitje is zelfs in de lente niet uitgesloten. Zorg dat ruitenwissers het goed doen en er genoeg ruitensproeiervloeistof in het reservoir zit. De antivries kan in de kast, de zomerse, felroze vloeistof mag u weer tevoorschijn halen. Deze vloeistof werkt beter tegen vliegjes en boomhars.

6. Laat uw airconditioning bijvullen

Tot slot, ook met het oog op de zomer, die na de lente alweer klaarstaat, is het verstandig de airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Meer onderhoud dan eens in de vijf jaar is in de regel niet nodig. Voor het onderhoud maakt het niet uit of u de airco veel of juist weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkomt u dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk erg duur.

 

Groeten,

Team Dirk van der Steen