Dirk van der Steen in LOV-krant maart

11-02-2022 10:27
Dirk van der Steen in LOV-krant maart-2022-02-11 10:27:49

Heeft u Dirk van der Steen al gespot in de LOV-krant? We hielpen vaste klant Suncoblinds met de zoektocht naar een elektrische auto voor zakelijk gebruik.

Afgelopen maand werden Suncoblinds uit Heiloo en Dirk van der Steen geïnterviewd over duurzaamheid en elektrisch rijden. In het artikel vertelt Dirk van der Steen jr. onder andere over de voordelen van elektrisch rijden en hoe de vraag naar elektrisch vervoer afgelopen jaar is gestegen. Het artikel is gepubliceerd in de LOV-krant van de Limmer Ondernemers Vereniging. Lees hieronder het artikel!

Heiloo – Afgelopen maand werd bij Suncoblinds in Heiloo een gloednieuwe volledig elektrische Volkwagen afgeleverd. Met deze verandering gaat het bedrijf nog een stapje verder de groene richting op. Want naast deze duurzame auto heeft het bedrijf geïnvesteerd in zonnepanelen, warmen ze hun pand met restwarmte van de huisvuilcentrale in Alkmaar, en zijn hun producten en verpakkingen bijna geheel van recyclebaar materiaal. De leverancier van raamdecoratie en zonwering streeft naar de totale verduurzaming van hun productie, pand en vervoer.

Win-win van verduurzaming

Ronald Wit van Suncoblinds weet het zeker: groen is de toekomst. Niet alleen in vervoer proberen zij vooroploper te zijn als duurzame onderneming, maar ook in het gebruik van groene energie. “Dit jaar hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen waarmee we onze eigen energie kunnen opwekken. Op deze manier vervuilen we de aarde minder en verlagen we de energierekening.” De zonnepanelen die Suncoblinds in maart op het dak van hun pand krijgt verdienen zich naar schatting in 5 jaar terug. Naast de zonnepanelen gebruikt Suncoblinds de restwarmte van de huisvuilcentrale in Alkmaar om hun pand op te warmen en besparen ze op energieverbruik doormiddel van led-licht. “Juist nu zien we het belang om te investeren in duurzame oplossingen in ons bedrijf.” vertelt Wit.

De overstap naar elektrisch vervoer

Het overstappen naar elektrisch vervoer heeft zakelijk wat voeten in de aarde. Vaak hebben bedrijven te maken met het rijden van verre afstanden en daar zijn nog niet alle elektrische auto’s toe in staat met een enkele acculading. “Met de vraag voor een elektrische auto met een goede actieradius ging ik naar onze vaste partner Autobedrijf Dirk van der Steen. Zij hebben de kennis en ervaring en weten wat er op de markt is. In overleg met onze vertegenwoordiger die in de auto zou gaan rijden is het de Volkswagen ID3 geworden, deze heeft een actieradius van 420 km. Ik heb Dirk van der Steen gevraagd om te zoeken en binnen enkele weken was de auto gevonden, en in de gewenste uitvoering.” Wit ziet in de toekomst zijn totale wagenpark elektrisch rijden maar er bestaan nog geen transportwagens die meer dan 700 kilometer op 1 accu kunnen rijden. “Zodra het zover is zijn wij er als eerste bij.”

Extra voordelen van elektrisch rijden

Autobedrijf Dirk van der Steen heeft steeds vaker te maken met zoekopdrachten voor elektrische auto’s en biedt in de showroom voornamelijk hybride auto’s aan. “We merken dat de vraag langzaam verandert. Al veel meer mensen rijden tegenwoordig hybride en door het toenemende aantal laadpunten in Nederland wordt de stap naar elektrisch rijden aantrekkelijker gemaakt.” aldus Dirk van der Steen. “Afgelopen jaar verkochten wij zakelijk veel MG’s en privé onder andere de elektrische BMW i3 en Tesla Model X. De keuze voor elektrisch rijden is makkelijk wanneer je de voordelen kent.” stelt Van der Steen. Bij een elektrische auto hoef je dan ook geen wegenbelasting te betalen, krijg je subsidie en kun je met zonnepanelen voor weinig geld je auto opladen. Daarnaast is er minder onderhoud aan elektrische auto’s. “Bij een traditionele auto heb je te maken met 200 draaiende delen waaraan iets kan mankeren, bij een elektrische auto zijn dit er 190 minder.”

Actieradius

Van der Steen geeft aan dat, net als bij Suncoblinds, het enige nadeel de actieradius is. “Je moet je rit dus goed plannen en net als bij je telefoon voldoende opladen. Ook is het handig om te weten waar je tussentijds zou kunnen opladen. De gemiddelde elektrische middenklasse auto heeft een actieradius van 250 kilometer. Als dit genoeg is kun je de overweging maken.” Ronald Wit ziet de toekomst van Suncoblinds in ieder geval zonnig in. “Met onze zonnepanelen en elektrische auto hebben we een mooie stap gemaakt naar verduurzaming en dit gaan we zeker doorzetten.” Inmiddels is ook de tweede elektrische auto aan het wagenpark van Suncoblinds toegevoegd.

Lees de krant online via lovkrant.nl