Zomertijd ingegaan? Tijd voor de bandenwissel!

11-02-2022 10:29
Zomertijd ingegaan? Tijd voor de bandenwissel!-2022-02-11 10:29:25

Een handige vuistregel: gaat de zomertijd in, dan verwisselt u de winterbanden voor zomer-exemplaren. Plan bij ons uw afspraak in. 

Het voorjaar is begonnen dus de klok mocht weer een uur vooruit. Bij de ingang van de zomertijd is het een mooi moment om de zomerbanden te wisselen.

Zo’n twintig jaar geleden zaten er het hele jaar dezelfde banden onder auto's. Maar tegenwoordig zijn banden technisch zo goed, dat er aparte zomer- en winterbanden zijn. Elk met hun specifieke eigenschappen om zoveel mogelijk grip te bieden. Extra veilig dus, maar er is één ding waarmee u rekening moet houden: verwissel op tijd van winter- naar zomerbanden en vice versa. Het maakt namelijk écht uit in de hoeveelheid grip.

Bij 7 graden Celsius of lager is een winterband veiliger dan een zomerband. Hij heeft dan bijvoorbeeld een kortere remweg. Maar boven de 7 graden heeft de winterband juist nadelen - hij slijt bijvoorbeeld harder - en kunt u beter op een zomerband rijden.

Dat verwisselen is het gemakkelijkst te doen door een afspraak te maken bij onze garage. Hier kunnen wij de banden die van uw auto afkomen ook nog onder geconditioneerde omstandigheden voor u opslaan. Wel zo handig!

Maak een afspraak voor een bandenwissel via het contactformulier of bel ons direct.