Wat is het verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt?

25-11-2022 12:23
Wat is het verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt?-2022-11-25 12:23:42

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom niet elk onderhoud aan uw voertuig hetzelfde is? We geven u alle details over het verschil tussen een kleine en grote service.

 

Kleine servicebeurt / onderhoudsbeurt aan uw auto

Het belangrijkste verschil tussen onderhoud aan kleine en grote voertuigen is de hoeveelheid tijd en onderdelen die nodig zijn om het specifieke onderhoudsschema van het voertuig uit te voeren, maar er komt nog veel meer bij kijken.

Een kleine onderhoudsbeurt omvat over het algemeen een uitgebreide voertuiginspectie en diagnostische controles, vervanging van motorolie en filter, voertuigsmering en bandenrotatie door een professionele, in de fabriek opgeleide technicus. Het kan onderdeel zijn van de logboekservice en soms wordt het een basis- of algemene service genoemd. Als grove richtlijn - dit hangt echt af van ons voertuig, de vereisten van de fabrikant, het motortype en hoe uw voertuig wordt gebruikt - is een kleine onderhoudsbeurt elke 10.000 km of elk jaar vereist.

 

Grote servicebeurt / onderhoudsbeurt aan uw auto

Een grote onderhoudsbeurt omvat het vervangen van transmissie- en differentieelolie, die de ring- en rondseltandwielen smeert die het vermogen van de aandrijfas naar de wielassen overbrengen. Ook kunt u rekenen op het controleren en vervangen van rem- en koppelingsvloeistof, het afstellen van de klepspeling om ervoor te zorgen dat de belangrijkste onderdelen van uw motor in optimale conditie blijven lopen. Het is ook het moment om wiellagervet te controleren en te vervangen, om maar een paar van de extra vereiste items te noemen.

Afhankelijk van het voertuig, de eisen van de fabrikant en het motortype kunt u rekenen op een grote beurt na twee kleine beurten, dus ongeveer om de drie jaar of 30.000 km. Dit is meestal ook het juiste moment om na te denken over het vervangen van bijvoorbeeld bougies, cabine- en brandstoffilters en distributieriemen. In het logboek van uw fabrikant kunt u precies zien wanneer deze services nodig zijn.

 

Waarom regelmatig onderhoud belangrijk is

Regelmatig onderhoud kan helpen om potentiële problemen te identificeren voordat ze echte problemen worden. Daarom is het belangrijk om uw auto te onderhouden volgens de handleiding / het logboek van de fabrikant. Onderhoud zorgt ervoor dat essentiële controles worden uitgevoerd op kritieke voertuigonderdelen en dat deze vitale onderdelen u niet in de steek laten wanneer u ze het meest nodig heeft. Regelmatig onderhoud geeft de gemoedsrust dat het voertuig in rijklare staat verkeert.
Uw voertuig niet elk jaar onderhouden om een ​​paar euro te besparen, is echt een valse economie. Regelmatig onderhoud kan helpen om problemen in een vroeg stadium te identificeren die later kostbaar en duur kunnen worden om te verhelpen. Ook bij de benzinepomp helpt hij je. Nieuwe olie- en luchtfilters zorgen voor een soepeler lopende motor en een zuinigere auto.

Wanneer het tijd is om uw voertuig te verkopen, zal het kunnen bieden van een consistente en regelmatige onderhoudsgeschiedenis met een gerenommeerde serviceafdeling uw inruilwaarde drastisch verhogen.

Simpel gezegd, regelmatig onderhoud aan uw auto zal ongetwijfeld de levensduur van het voertuig verbeteren. Bovendien, wanneer u klaar bent om een ​​auto te verkopen met bewijs van regelmatig onderhoud – of nog beter een volledige onderhoudsgeschiedenis – zal dit waarschijnlijk meer potentiële kopers aantrekken en een hogere verkoopprijs opleveren.

 

Ben opmerkzaam voor autoproblemen

De meeste voertuigen die tegenwoordig worden gebouwd, hebben complexe diagnosesystemen die de auto en zijn systemen altijd controleren op problemen. Veel van deze voertuigen hebben waarschuwingslampjes en berichten die op het dashboard verschijnen. Uiteindelijk is het echt aan jou om opmerkzaam te zijn wanneer symptomen van autoproblemen optreden. U moet op de hoogte zijn van vreemde lampjes op het dashboard, ongebruikelijke geuren of geluiden en al het andere twijfelachtige zaken die mogelijk geen waarschuwingsindicatoren hebben.

Uw logboek van de fabrikant is de beste gids om te gebruiken om de optimale timing voor de kleine en grote onderhoudsintervallen van uw voertuig te bepalen.

Het is beslist tijd om ons te bezoeken als er gekrijs en geknars is wanneer u het rempedaal intrapt, of als u klikken, tikken en kloppen hoort terwijl de motor draait. Dit is een teken dat u uw auto direct moet laten nakijken.

 

Maak een afspraak voor onderhoud bij ons

Autobedrijf Dirk van der Steen is geschikt voor elk merk of model, en wij hanteren altijd een vriendelijke prijs. U bent bij ons aan een betrouwbaar adres en u kunt ons vinden aan de Rijksweg 141 in Limmen, Noord-Holland.