5 redenen om tijdig uw winterbanden te wisselen

30-10-2020 12:16
5 redenen om tijdig uw winterbanden te wisselen-2020-10-30 12:16:50

Herfstbladeren vallen van de bomen, winterjassen worden uit de opslag gehaald en de verwarming van het huis staat op het punt te worden aangezet, onmiskenbare tekenen dat de winter om de hoek komt kijken. Tijd voor de bandenwissel!

Warme kleding aandoen en de verwarming hoger zetten is zeker een manier om je voor te bereiden op de kou, maar vergeet niet dat uw auto in deze tijd van het jaar ook speciale aandacht nodig heeft. In feite zijn de lente en de herfst belangrijke onderhoudsperiodes voor auto's, mede doordat in deze periodes we de banden wisselen. Wij geven enkele belangrijke redenen voor het tijd maken van uw bandenwissel-afspraak:

 

1. Minder wachten

Hoewel het geweldig zou zijn om met een knip van de vingers een garageafspraak te maken, kan het boeken helaas behoorlijk ingewikkeld worden als bij mensen de bandenwisselwoede begint. Vaker wel dan niet kom je onderaan een lange wachtlijst te staan en heb je geen andere keuze om de dan beschikbare datum te accepteren. Waarom wachten met een afspraak maken? Zelfs als u nog twijfelt of de Nederlandse winter nu streng of zacht wordt, houdt niets u tegen om eerder uw banden te wisselen om de drukte voor te zijn. Door nu te boeken zorgt u ervoor dat uw afspraak in uw agenda past.

 

2. Meer keuze

Als uw auto een setje winterbanden nodig heeft, zet een dergelijke aankoop dan zeker niet op de lange baan, want uw persoonlijke veiligheid staat op het spel. In dat geval is het uiteraard beter om in het vroege najaar banden te kopen om te kunnen profiteren van een optimale bandenkeuze. De markt biedt wel een breed assortiment. Toch zijn niet alle banden noodzakelijkerwijs geschikt voor uw auto en uw rijstijl of behoeften. Dit gezegd zijnde, neem nooit genoegen met "wat er nog over is". Door vroeg te zoeken wordt het veel eenvoudiger om de banden te vinden die het meest geschikt zijn voor uw auto. Hulp nodig? Wij zoeken graag met u mee. 

 

3. Het Nederlandse weer

Zelfs als u denkt dat u met uw afspraak in december op tijd bent, kan het weer heel goed een eigen schema in gedachten hebben. Het kan al in januari beginnen te sneeuwen, maar november kan ook een vervelende verrassing zijn. Omdat de weersomstandigheden zijn wat ze zijn, kun je het beste uit voorzorg eerder in de herfst een seizoensgebonden bandenwissel doen. In tegenstelling tot zomerbanden die verharden als de temperatuur onder 7 °C daalt, hebben winterbanden een rubberen gomsamenstelling met een verbeterde weggrip die de remweg met 25% verkleint. Dit betekent dat uw rijprestaties niet worden beïnvloed wanneer de temperatuur in het najaar daalt.

 

4. Ja, maar...

"Ik wil echt voorkomen dat de winterbanden voortijdig verslijten!" - Dat is begrijpelijk. Veel chauffeurs stellen het laten installeren van hun winterbanden uit zorg voor vroegtijdige bandenslijtage uit. Maar het uitstellen van het wisselen vertaalt zich eenvoudigweg in extra zomerbandenslijtage. Al met al is het het beste om in het najaar over te stappen op winterbanden, omdat deze aanzienlijk beter presteren als de temperatuur daalt.

 

5. Ik ga op vakantie naar de sneeuw

In lijn met de bezorgdheid over voortijdige bandenslijtage, kunt u in de verleiding komen om een bandenwissel uit te stellen tot u pas op wintersport gaat. Maar houd er rekening mee dat het weer op het moment van uw vertrek radicaal anders kan zijn als u terugkeert. Temperatuurschommelingen kunnen vrij plotseling optreden en het is altijd beter om vooruit te plannen dan om je in te laten met gevaarlijke wegomstandigheden.

 

Bandenopslag

Natuurlijk kunt u uw zomer- of winterbanden thuis opslaan. Maar voor bandenopslag kunt u ook bij Autobedrijf Dirk van der Steen terecht. Wij slaan uw banden veilig op in ons bandenhotel en wanneer u weer bij ons langs komt voor een bandenwissel hebben wij de juiste banden paraat. Zo heeft u er thuis geen gedoe van. Hoe werkt dit? Wanneer u een afspraak maakt voor de bandenwissel, kunt u aangeven of de banden moeten worden opgeslagen. Wij regelen de rest. Als het tijd is voor de volgende bandenwissel hebben we uw banden direct bij de hand.

 

Kortom, terwijl u in december winterbanden kunt laten installeren, is het sterk aan te raden om deze wisseling eerder in de herfst te laten plaatsvinden. Het boeken van een afspraak is dan veel minder een probleem, net zoals het installeren van de banden op uw voertuig die het beste passen bij uw rijprestaties en uw behoeften. Het vermijden van onaangename weersverrassingen is een extra bonus. Veiligheid voorop!

 

Maak alvast online een afspraak (via onze app of website) of neem contact met ons op voor meer informatie over bandenwisselen of bandenopslag.

 

Groeten,

Team Dirk van der Steen