Geschiedenis

Bel ons op 072 505 3266 of bekijk ons volledige aanbod occasions!

Dirk van der Steen is zoon van Joop en Afra van der Steen en is geboren in Limmen. Zijn vader had een autobedrijf naast de deur van het huis aan de Kapelweg. Al tijdens zijn lagere schooltijd was Dirk veel in de werkplaats te vinden. Na de lagere school heeft hij de opleiding autotechniek met succes afgerond. Daarna heeft hij alle diploma’s die betrekking hebben op het autovak gehaald, zowel technisch als commercieel. Na twaalf jaar bij het bedrijf van zijn vader te hebben gewerkt was de tijd gekomen om een eigen onderneming te starten.

Op 3 november 1986 is Dirk als zelfstandig autobedrijf begonnen aan de Rijksweg 61 te Limmen. Er werd een bedrijfsruimte gehuurd van Driessen vastgoed. Jan Driessen vertelde toen al, Dirk ga maar sparen want als wij de boel hier verkopen ben jij eerste koper. Enigszins verbaasd was Dirk dat op een mooie dag makelaar ten Pierik uit Alkmaar voor hem stond met een voorstel tot verkoop van het gehele pand aan de Rijksweg 61 in opdracht van Driessen vastgoed. “Ik moet het geheel eerst aan jou aanbieden” zei ten Pierik daarna gaat het in de vrije verkoop. Dat was toch wel mooi dat Jan Driessen woord had gehouden zonder dat er iets op papier stond. Het pand werd aangekocht
en zo de continuïteit gewaarborgd. De werkzaamheden breidde zich snel uit en ook de verkoop van auto’s nam een grote vlucht.

Hanneke, de echtgenote van Dirk werkte bij de Officier van Justitie in Alkmaar en ging toen de drukte steeds meer toenam halve dagen in het bedrijf werken en nam de gehele administratie voor haar rekening. De locatie aan de Rijksweg 61 werd uitgebreid met een showroom waar ongeveer twintig auto’s mooi gepresenteerd konden worden.

Geschiedenis

Na 17 jaar aan de Rijksweg 61 te hebben gewerkt deed de kans zich voor een nieuw pand te kopen. Het autobedrijf Bronkhorst hield op te bestaan en het pand aan de Rijksweg 141 stond te koop. Na veel onderhandelen is dit door Dirk en Hanneke aangekocht en de oude locatie is verkocht aan de gemeente Castricum.

Het pand aan de Rijksweg 141, onze huidige stek is een prachtig gebouw met alles wat een modern autobedrijf nodig heeft. Hier werken wij inmiddels met veertien medewerkers in optimale omstandigheden. Voldoende ruimte en equipment zorgen voor een snelle routing door het bedrijf. Het hele vloeroppervlak is verwarmd en alle werkplekken zijn goed verlicht. De receptie is voorzien van automatische deuren en de showroom waar tachtig auto’s in kunnen is werkelijk prachtig. Daarbij is er op het buitenterrein nog ruim voldoende parkeergelegenheid. De fraaie tuin rondom het pand maakt het tot een prachtig geheel.

Het is een bedrijf om trots op te zijn en wij kunnen hiermee nog jaren verder.

Back to top