APK

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een keuring van voertuigen om verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. In deze Europees wettelijk verplichte keuring wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Autobedrijf Dirk van der Steen is een RDW-erkend keuringsstation. Wij voeren onze APK-keuringen uit volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Wij controleren de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting en verlichting van uw auto.

Wij checken de auto tijdens de APK, maar de rest van het jaar is het uw beurt! De APK is een momentopname. Wanneer de auto goedgekeurd is voor APK, is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Zo gaat er tijdens de APK weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren en een grote beurt samen met de APK te plannen.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

APK