Wie zijn wij

Ontstaansgeschiedenis

Dirk van der Steen is zoon van Joop en Afra van der Steen en geboren in Limmen. Zijn vader had een autobedrijf naast de deur van het huis aan de Kapelweg. Al tijdens zijn lagere schooltijd was Dirk veel in de werkplaats te vinden. Na de lagere school heeft hij de opleiding autotechniek met succes afgerond. Daarna heeft hij alle diploma’s die betrekking hebben op het autovak gehaald, zowel technisch als commercieel. Na twaalf jaar bij het bedrijf van zijn vader te hebben gewerkt was de tijd gekomen om een eigen onderneming te starten.

Op 3 november 1986 is Dirk als zelfstandig autobedrijf begonnen aan de Rijksweg 61 te Limmen. Er werd een bedrijfsruimte gehuurd van Driessen vastgoed. Jan Driessen vertelde toen al, Dirk ga maar sparen want als wij de boel hier verkopen ben jij eerste koper. Enigszins verbaasd was Dirk dat op een mooie dag makelaar ten Pierik uit Alkmaar voor hem stond met een voorstel tot verkoop van het gehele pand aan de Rijksweg 61 in opdracht van Driessen vastgoed. "Ik moet het geheel eerst aan jou aanbieden" zei ten Pierik, "daarna gaat het in de vrije verkoop". Dat was toch fijn dat Jan Driessen woord had gehouden zonder dat er iets op papier stond. Het pand werd aangekocht en zo de continuïteit gewaarborgd. De werkzaamheden breidden zich snel uit en ook de verkoop van auto’s nam een grote vlucht.

Hanneke, de echtgenote van Dirk, werkte bij de Officier van Justitie in Alkmaar en ging, toen de drukte steeds meer toenam, halve dagen in het bedrijf werken. Hanneke nam de gehele administratie voor haar rekening. De locatie aan de Rijksweg 61 werd uitgebreid met een showroom waar ongeveer twintig auto’s mooi gepresenteerd konden worden. Na 17 jaar aan de Rijksweg 61 te hebben gewerkt deed de kans zich voor een nieuw pand te kopen. Het toenmalige Autobedrijf Bronkhorst hield op te bestaan en het pand aan de Rijksweg 141 stond te koop. Na veel onderhandelen is dit door Dirk en Hanneke aangekocht en de oude locatie verkocht aan de gemeente Castricum.

Waar staan wij nu

Het pand aan de Rijksweg 141, onze huidige stek, is een prachtig gebouw met alles wat een modern autobedrijf nodig heeft. Hier werken wij met een fijn team in optimale omstandigheden. Zoon Dirk en zoon Dries werken inmiddels ook binnen ons familiebedrijf.

Voldoende ruimte en equipment zorgen voor een snelle routing door het bedrijf. Het gehele vloeroppervlak is verwarmd en alle werkplekken zijn goed verlicht. De receptie is voorzien van automatische deuren en de showroom heeft ruimte voor maarliefst 80 auto’s. Daarbij is er op het buitenterrein nog ruim voldoende parkeergelegenheid. De fraaie tuin rondom het pand maakt het tot een prachtig geheel.

Een bedrijf waar we enorm trots op zijn en een pand waar wij nog vele jaren onze klanten kunnen ontvangen! 

Over ons