Lease

Ook bij Autobedrijf Dirk Van der Steen kunt u terecht voor het leasen van zowel nieuwe als gebruikte auto's. Doordat wij de kennis in huis hebben van alle merken en niet merkgebonden zijn, kunnen wij u onafhankelijk adviseren. Er zijn veel leasemaatschappijen. Door onze onafhankelijkheid kunnen wij bij verschillende aanbieders het beste voorstel voor u selecteren.

U kunt kiezen uit Financial Lease, Operational Lease en Short Lease.

Financial Lease
Financial lease is het tegen betaling in gebruik nemen van een auto, met het uiteindelijke doel hiervan de eigenaar te worden. Financial lease is in feite niets anders dan een financiering waarbij uw bedrijf de betaling van de verkoopprijs spreidt over een aantal jaren, vermeerderd met rentekosten.
De mogelijkheid bestaat om een inruil of aanbetaling op te nemen in het contract, waardoor het te financieren bedrag verlaagd kan worden. Tevens kunt u in overleg een slottermijn laten opnemen in de overeenkomst. Het is eventueel mogelijk enkele servicecomponenten zoals hierboven beschreven op te laten nemen in de overeenkomst.

Operational Lease
Dit is de leasevorm die in het zakelijk verkeer het meest gebruikelijk is. Het voordeel is dat u alle autokosten vooraf precies kunt budgetteren en dat u alle zorgen omtrent het onderhoud en beheer uit handen geeft. Bovendien wordt er geen beslag gelegd op de liquiditeit van uw onderneming.
De belangrijkste kenmerken van Operational Lease:

  • U bepaalt zelf het automerk en -type.
  • De auto wordt door de leasemaatschappij aangekocht en staat dus niet op uw balans.
  • Het kenteken staat op naam van de leasemaatschappij.
  • Uw financiële middelen blijven beschikbaar voor de bedrijfsvoering.
  • Het operationele gedeelte wordt geheel door de leasemaatschappij verzorgd: verzekering, onderhoud, reparaties, schade-afwikkeling, houderschapsbelasting, vervangend vervoer, hulpdiensten, e.d.
  • Het restwaarderisico aan het eind van de contractperiode ligt geheel bij de leasemaatschappij.
  • U kunt profiteren van verschillende extra services.
  • U hoeft niets te regelen of te administreren.
  • U heeft te maken met slechts één vast bedrag per maand.

Short lease
Short lease is een vorm van leasen met een korte looptijd. Uw organisatie is slechts voor een korte periode gebonden aan een leasecontract. Het gaat vaak om periodes van 2 tot 12 maanden met een opzegtermijn van 1 maand. Heeft uw organisatie tijdelijk behoefte aan extra auto's, bijvoorbeeld bij aanname van nieuwe/tijdelijke medewerkers, dan kan short lease voor u een uitkomst zijn.
Het is mogelijk het short leasecontract om te zetten naar een regulier leasecontract, waarbij er een verrekening plaatsvindt op de eerder door u betaalde short lease termijnen. Tevens is het mogelijk om het contract tussentijds te verlengen.

Lease